Cresc, ghemotocesc!

Cresc, ghemotocesc!

Visează la bebe!

Vestea că ești însărcinată, prima ecografie și prima poză, bătăile inimii, primele mișcări, pregătirile pentru naștere, toate aduc în noi gânduri, fantezii, emoții legate de noi și de noua familie. Apar preocupări noi, griji, întrebări despre cum va fi, cum voi fi ca mama.

De aici începe relația dintre mamă și făt și ceea ce se numește atașament prenatal. Până nu de mult se considera că atașamentul, prima relație de iubire a bebelușului, se formează în primul an de viață începând de la naștere, astfel încât atenția a fost concentrată mai mult pe această perioadă. Studii mai recente au evidențiat faptul că relația, deși lipsită de reciprocitate, începe încă din momentul sarcinii, iar modul în care femeia însărcinată trăiește și experimentează această perioadă, este un precursor și un determinant în formarea atașamentului postnatal (clasic).

Astfel, cu cât mai intensă și pozitivă preocuparea legată de apropierea față de făt, cu atât mai atașată este viitoarea mămica și cu atât este mai predictibil dezvoltarea unui atașament securizant față de bebeluș. Atașamentul prenatal se dezvoltă crescător pe tot parcursul sarcinii și apare începând cu 10 săptămâni sau o dată cu simțirea primelor mișcări ale fătului, deoarece atunci există o conștientizare a acestuia resimțită la nivel fizic.
Calitatea acestuia este influențată de factori precum: propriile experiențe de atașament, suportul social pe care îl primești în sarcină, relația de cuplu și tipul de reprezentare a propriei persoane ca îngrijitor.

Pentru a fi cât mai conectată la bebe și astfel să fii cât mai atașată, continua să:


  • Visezi la el, imaginează-ți cum va arăta, cum va fi când îl vei ține în brațe!
  • Comunici cu el: citește-i, cântă-i sau pur și simplu vorbește cu el!
  • Fii atentă la corpul tău și la mesajele pe care ți le transmite!
  • Te bucuri și să te entuziasmezi la mișcările lui!
  • Ai grijă de tine, să mergi la controale, să mănânci sănătos!
  • Te pregătești pentru naștere!
  • Citești și să te informezi despre creșterea copiilor!
  • Te gândești la noul tău rol, acela de mamă!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri Media


GoKID – Activitati si evenimente pentru copii

Totul despre mame



BucurieVerde.ro

1