Cresc, ghemotocesc!

Cresc, ghemotocesc!

Jocul- bucuria tuturor ghemotocilor

Tocmai ce am incheiat prima sesiune din modulul "Joc de ghemotoc" si, pastrand cu mine bucuria si energia acestei experiente, ma gandeam ce frumos si benefic este jocul! Si apoi m-am intrebat, pentru cine?

Raspunsul a venit rapid si firesc: pentru toata lumea!! Da, si pentru noi "ghemotocii cei mari" si pentru ei, "ghemotocii cei mici". Simplul fapt ca te poti deconecta pentru o bucata de vreme, ca poti simti si trai jocul alaturi de ochisorii aceia curiosi si nerabdatori, te face sa te simti mai viu, mai prezent. Si cata energie primim de la ghemotocii
aceia mici dornici de explorare, gata la primul semn sa rostogoleasca o minge sau sa urmareasca si sa prinda multitudinea de bilute de pe paturica! Si apoi, cata bucurie in a-i vedea razand si descoperind miscari noi- caci da, ne-am plimbat serios, si cu autobuzul, si cu barca;).

Asadar, experienta de joc este benefica si pentru noi, deoarece ne ofera ocazia sa simtim, sa experimentam, liberi de regulile si limitele cu care ne-am obisnuit ca adulti! Iar beneficiul este  cu atat mai mare pentru ghemotocii cei mici, care dincolo de achizitiile motrice si cognitive din timpul jocului, se bucura de o mai buna comunicare emotionala cu noi. Ei simt prezenta noastra autentica, ceea ce duce la o legatura mult mai profunda parinte-copil, ajutand astfel la construirea unui atasament securizant.

Tocmai de aceea am simtit nevoia sa le multumesc micilor ghemotoci pentru ca ne ofera ocazia sa traim autentic alaturi de ei, pentru ca ne ajuta sa fim din nou bucurosi si vii!

Iar pe voi, ghemotoci cei mari, va invit sa incercati o astfel de experienta de joc cu ghemotocii mici! Eu m-am convins, inca o data, ca dezvoltarea emotionala este deopotriva a noastra si a lor, deci crestem impreuna!

Hai la joc,/ Sa ne fie cu noroc!/ Hop si-asa!

5 comentarii:

Unknown spunea...

Multumim, Nicoleta! A fost intr-adevar minunat. Abia asteptam si sesiunile urmatoare de joaca :)

Unknown spunea...

Andreea :)

euparinteghemotoc spunea...

Si eu va multumesc pentru experienta si abia astept sa ne jucam iar:)

Anonim spunea...

Pitica mea s-a simtit foarte bine in compania celorlalti ghemotoci;revenim cat de curand la dans de ghemotoc
Mariana Pralea

euparinteghemotoc spunea...

Ne bucuram ca Ralucai i-a placut la noi si va asteptam cu mare drag sa dansam impreuna, sa pictam si sa invatam cuvinte, ca doar acum am trecut la grupa mare:))
Va pupam!

Trimiteți un comentariu

Parteneri Media


GoKID – Activitati si evenimente pentru copii

Totul despre mame



BucurieVerde.ro

1