Cresc, ghemotocesc!

Cresc, ghemotocesc!

Pledoarie serioasa

A venit si acest moment: sa va povestim, sa clarificam viziunea, misiunea noastra pe aceste meleaguri divers colorate ale parenting-ului sau parentajului (in romaneste). Nu este usor, mai ales cand iti doresti sa fie clar, simplu, in cuvinte putine, iar de fapt la baza este o incalcitura! Am vrea sa o luam cu inceputul, dar si el este greu de gasit, asa ca ne-am hotarat sa o luam instinctiv, cu ce apare.

Prima observatie este faptul ca Euparinteghemotoc se adreseaza femeilor gravide si parintilor ai caror copii nu depasesc varsta de doi ani, cum ne place noua sa spunem ne adresam inceputurilor! De ce?
Ei bine, este mai simplu asa si pentru voi si pentru noi!

Baza emotionala a copilului tau se construieste inca din burtica (trimestrul al doilea)  si se finalizeaza, ca si "esenta", undeva pana in maxim 18 luni de la nastere - aici facem referire la atasament.
Rolul principal si determinant in constructia acestei baze il ai tu, ca parinte - cu alte cuvinte de tine depinde totul.
Dupa 18 luni, spre 2 anisori ar trebui sa apara sub o forma sau alta disciplina, si deja se pune problema despre un stil de a fi parinte.
Si ca sa mearga totul bine, mai este nevoie si de coerenta! 

Este mai simplu pentru tine, ca parinte, sa faci fata provocarilor nastrusnice,  daca stii la ce sa te astepti, ce inseamna ele si cum sa procedezi, si mult mai greu sa descalcesti dupa aceea, cand copilul tau are deja 5-6 ani. Altfel spus, Euparinteghemotoc este un program de preventie, care urmareste sa pregateasca viitorul familiei nou create, sa ofere increderea, siguranta viitorilor si proaspetilor parinti, pentru a pune baza emotionala a relatiei cu bebe in scopul scaderii tensiunilor si crizelor de furie de mai tarziu (si ale tale si ale copilului tau). 

Daca inainte sa pleci intr-o calatorie explorezi locul, cum va fi vremea si iti faci rucsacul astfel incat sa fii pregatit pentru toate provocarile ce ar putea sa apara, la fel te poti pregati pentru intalnirea cu bebe si construirea unei relatii calde, securizante pentru acesta. 

Euparinteghemotoc nu se afiliaza unui anumit tip de parenting, ci te ajuta sa gasesti si sa-ti formez propriul stil, care sa te reprezinte si sa iti permita sa fii autentic in relatia cu viitorul tau copil. 

In acest rucsac punem tot ce am acumulat si am experimentat :

Psihoterapie centrata pe persoana

Psihoterapie pozitiva

Teoria atasamentului

Parenting: attachment, playfull, positive

Experienta de mama

Haideti sa vedem ce avem nevoie si cu ce umplem rucsacul pentru viitor!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri Media


GoKID – Activitati si evenimente pentru copii

Totul despre mame



BucurieVerde.ro

1